Restauratie en Conservatie

Gelsing Restauratie heeft ervaring met schilderijen uit de middeleeuwen, maar ook met 17de eeuwse meesters en hedendaagse doeken of panelen.

Bij de restauratie (herstellen) en conservatie (behouden) staat in de eerste plaats het respect voor het schilderij van de kunstenaar centraal. 
Restauratie en conservatie is behandelen van de slijtage van het schilderij vertragen en het verlegen van het leven van het schilderij. 
Dit zijn complexe handelingen waarbij de authenticiteit van het schilderij wordt bewaard en met duurzame materialen wordt gewerkt. 
De toevoegingen die worden aangebracht zijn ten alle tijden reversibel (omkeerbaar), zodat het origineel niet beschadigd wordt. 
De uitstraling van het schilderij dient te blijven behouden, vergeelde vernislagen en overschilderingen worden, in overleg, zo veel mogelijk verwijderd, maar niet ten koste van het oorspronkelijke materiaal. 
De retouches (inschilderingen) moeten aantoonbaar blijven door documentatie en foto’s, of door de manier van retoucheren.

Terug naar boven